Eğiticilerimizin Kasım ayına ait ek derslerinin ilgili forma işlenerek en geç 26.11.2021 Cuma Günü mesai bitimine kadar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü - Muhasebe birimine ıslak imzalı-onaylanmış olarak elden teslim edilmesi önemle rica olunur.

Millî Eğitim Bakanlığınca açık öğretim okulları sınavlarının 4 Aralık'tan 10 Aralık saat 23.59'a kadar çevrim içi ortamda yapılması kararı alındı.

Sınav Ücreti Muafiyetinden Yararlananlar ve Yapılacak İşlemler;

Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2021-1 Döneminde yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin dikkatine;

Açık Öğretim Lisesi ilk ( yeni ) kayıt işlemleri 15 Ekim 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar olacaktır. Lütfen işlemlerinizi mesai saatine kalmadan bitiriniz

Kurum telefonlarımız elektriğe bağlı olup elektrik kesintilerinde ahizelerimizin çalınmadığını belirtmek isteriz.

Bizi arayıp da ulaşamayan tüm vatandaşlarımızın instagram, Twitter ve WhatsApp kanallarından iletişime geçmelerini rica ederiz.

Usta Öğreticilerin Eylül ayına ait ek derslerinin ilgili forma işlenerek en geç 24.09.2021 Cuma Günü mesai bitimine kadar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü - Muhasebe birimine ıslak imzalı-onaylanmış olarak elden teslim edilmesi önemle rica olunur.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı usta öğretici başvuruları nihai olmayan puan sıralamaları aşağıdaki linktedir. Puanlar ile ilgili itirazlar 14 Eylül 2021 Salı gününe kadar dilekçe ile Silvan Halk Eğitimi Merkezine yapılacaktır.

Sonuç listesi:

/meb_iys_dosyalar/21/13/142875/dosyalar/2021_09/09160705_rptNotDokumu.pdf

Açık Öğretim 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem İLK KAYIT ve KAYIT YENİLEME İşlemleri 06 EYLÜL 2021 - 03 EKİM 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hangi Kursu Açabilirim ?

Ağu

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açık öğretim ortaokulu ve lisesi  sınavlarına katılamayan öğrencilere yeni sınav hakkı tanındığını; öğrencilerin, 23-24 Ağustos'ta kayıtlarını yaptırarak 27-29 Ağustos'ta çevrim içi sınava katılabileceğini bildirdi.

Ağu

20-23 Ağustos 2021 tarihleri arasında İlgili alanlarda Kadrolu/Sözleşmeli/Ücretli Usta Öğretici(Öğretmen) alımı yapılacaktır.

Haz

Halk Eğitimi Merkezi (Yaygın Eğitim) kurs bitirme belgeleri ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden basılı sertifika olarak alınabildiği gibi E-Devlet Kapısından da alınabiliyor. Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza ya da resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek.

Nis

Mobilya dekorasyon alanında kurs açabilecek niteliklere sahip olan usta öğreticiler şahsen halk eğitimi merkezine başvurabilirler.

AÇIK ÖĞRETİM HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR