Usta Öğretici Başvuru Sonuçları

2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı için yapılan Usta Öğretici başvuru puan durumları ve sıralamalarının son hali yayınlanmıştır.

Kurslara Eğitici Görevlendirmeleri Yönetmelik 26.Maddesi kapsamında aşağıdaki sıraya göre yapılmaktadır.

1.Örgün Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki Öğretmenler ve Kadrolu Usta Öğreticiler

2. Yükseköğretim Kurumlarında görevli Öğretim Üyesi ile Öğretim Görevlileri

3. Resmi Kurumlarda çalışanlardan ihtiyaç duyulan alanda lisans mezunu kişiler

Yukarıdaki sayılanlardan görevlendirme yapılamaması durumunda ilan yoluyla aşağıdaki sıralamayla ücretli usta öğretici görevlendirmesi yapılır.

1. Ücretli Usta Öğreticiler(Ek-2)

2. Emekli Kişiler(Ek-2)

NOT1: Bu durumda sıralamadaki usta öğreticilere (emekliler dahil) görev verilmeden Yönetmelik 26/9(c) kapsamında yeni bir ilana çıkılmayacaktır.

USTA ÖĞRETİCİ NİHAİ LİSTELERİNE AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

1. MEB Personeli Usta Öğretici Listesi
  2. Kamu Personeli Usta Öğretici Listesi
  3. Ücretli Usta Öğretici Listesi
  4. Emekli Usta Öğretici Listesi

NOT2: Kişiye(Usta Öğreticiye) ait öğrenci olamaz. Öğrenciler(Kursiyerler) kuruma başvuru yapar ve kursun açılmasını talep ederler. Kurum başvuruları değerlendirip nihai listede bulunan Usta Öğreticilerden sırası geleni çağırır. Gelen Usta Öğreticinin eğitici nitelikleri uygunsa görevlendirir, değilse sırada bulunan sonraki usta öğretici çağrılır.

Yayın: 20.09.2021 - Güncelleme: 16.10.2021 16:52 - Görüntülenme: 604